Links de Stinskerk in Westenholte, rechts het winkelcentrum. ,,Wijkbewoners zien de boeren worstelen. Ik denk dat ze met hun stem op BBB ook loyaliteit tonen richting hen'', zegt de dominee.
Volledig scherm
PREMIUM
Links de Stinskerk in Westenholte, rechts het winkelcentrum. ,,Wijkbewoners zien de boeren worstelen. Ik denk dat ze met hun stem op BBB ook loyaliteit tonen richting hen'', zegt de dominee. © Frans Paalman

Aan stadsranden van Zwolle verliezen christelijke partijen steun: ‘Maar mensen niet minder gelovig’

Hoe verder van de binnenstad, hoe sterker de christelijke partijen. Het stemgedrag in Zwolle laat sinds mensenheugenis dit beeld zien. Maar met de komst van BBB brokkelt de steun voor confessionele partijen af. Zelfs in ‘dorpswijken’ Westenholte en Berkum. ,,Er is boosheid en verwarring.’’

3 reacties

 • marion van kooij

  3 maanden geleden
  Wat heeft mijn geloof te maken met welke partij ik kies? Dat ik geloof wil niet zeggen dat ik per definitie moet kiezen voor een partij die christelijk zegt te zijn.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ W. Kloppenburg,de partijbons van de CU is onlangs opgestapt om plaats te maken voor een vrouw.
 • W. Kloppenburg

  3 maanden geleden
  Zo christelijk zijn de zogenaamde christelijke partijen het CDA en CU niet meer, kijk maar even naar wat ze allemaal hebben uitgespookt onder aanvoering van Rutte. Ze zijn ook vorige weer niet voor niets gehalveerd. Ronduit stuitend is dat de partijbonzen gewoon blijven zitten en lak hebben aan de christelijke kiezer. Het Kabinet zal vrij vlot imploderen en met dezelfde poppetjes voorspel ik nog een halvering van het CDA en CU.