Volledig scherm
Foto: ANP

Aanbesteding van dagactiviteit daklozen

ZWOLLE - Organisaties die de dagbesteding voor daklozen in Zwolle willen regelen, kunnen zich vanaf nu bij de gemeente Zwolle melden.

De gemeente heeft de subsidievoorwaarden voor de dagactivering bekendgemaakt. Belangrijkste doelstelling: de mogelijkheden van de daklozen zo veel mogelijk benutten.

Nu nog kunnen dak- en thuislozen overdag terecht bij Bonjour, dat gerund wordt door het Leger des Heils. Omdat de gemeente wil dat de dagbesteding van de doelgroep meer nog dan nu het geval is, gericht wordt op het mee kunnen doen in de samenleving, is gekozen voor maatschappelijke aanbesteding. De bedoeling is dat de nieuwe partij, dat kan ook een samenwerkingsverband zijn, een uitgebreid aanbod kan leveren van 'brood, bed en bad' tot een veilige omgeving en een reguliere baan. Tot 1 juli kunnen organisaties zich melden. Het beste aanbod krijgt vanaf 1 januari 2014 voor twee jaar subsidie om de plannen uit te voeren.

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Zwolle