Volledig scherm
Nathalie Schaap © Alexandra Vonk

Aanmoedigingsprijs voor Nathalie Schaap uit Zwolle

ZWOLLE - De 22-jarige Zwolse Nathalie Schaap ontving vanmiddag in het Bimhuis in Amsterdam een aanmoedingsprijs voor haar zangprestaties bij de finale van het Prinses Christina Jazz Concours 2016.

Het Tadjiro Velzel Quartet, Ian Cleaver, Fuensanta Méndez, Raquel Kurpershoek en bigbands De PuBi's en Junior Jazz Unlimited Big Band hebben vanmiddag een eerste prijs gewonnen in de finale van het Prinses Christina Jazz Concours 2016.

De finale van het Prinses Christina Jazz Concours werd op zondagmiddag 27 november gehouden in het Bimhuis in Amsterdam. Voor de selecties kwamen dit weekend maar liefst 40 jazzbands naar het Bimhuis, bestaande uit jonge jazzmuzikanten tussen de 12 en 21 jaar. Een professionele jury, met onder anderen Co de Kloet, Joris Teepe en Francien van Tuinen, koos in totaal acht finalisten uit en verdeelde de prijzen onder hen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina der Nederlanden en Marcel van den Heuvel, gemeenteraadslid en woordvoerder Kunst en Cultuur in de gemeente Amsterdam, reikten de prijzen uit.

In samenwerking met indebuurt Zwolle