Volledig scherm
De Wijndragerstoren wordt deze week in de steigers gezet. foto Caspar van Oirschot

Aanpak dak Wijndragerstoren

ZWOLLE - Het dak van de Wijndragerstoren wordt gerenoveerd. De pannen en de vorsten van de vijftiende-eeuwse toren aan de Krabbestraat worden herlegd. Er is bij een storm afgelopen jaren wel eens een pan van het dak gewaaid. Door de pannen nu vast te zetten met zogeheten panhaken dient dat in de toekomst voorkomen te worden.

KPSSteigerbouw is deze week druk doende de oude toren in de steigers te zetten. Over een week begint dan het werk aan het dak zelf. Die klus neemt naar verwachting enkele weken in beslag.

Gedurende die periode is café Het Beugeltje, voornaamste gebruiker van het gebouw, gewoon geopend.

De Wijndragerstoren is een overgebleven deel van de oude stadsmuur van Zwolle. Oorspronkelijk had het dak een spitsere vorm. Nieuwe belegeringstechnieken noopten Zwolle ertoe om op het huidige lagere pannendak over te schakelen.

De toren dankt haar naam aan het feit dat de toren sinds de zeventiende eeuw verhuurd werd aan stedelijke wijndragers. Sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw zit er horeca in het pand.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle