Aanrijding scooter en fietser in Zwolle

Op de T-splitsing van de Van Wevelinkhovenstraat en de Eikenstraat in Zwolle heeft vanochtend rond kwart voor negen een aanrijding plaatsgevonden tussen een man op een scooter en fietsende scholier. 

De man op de scooter schepte waarschijnlijk een fietser die vanuit de tegenovergestelde richting van de Van Welinkhovenstraat links de Eikenstraat in wilde gaan. Volgens omstanders reed de scooter te hard en probeerde te remmen, maar raakte de fietser alsnog. Daarna gleed de scooter door waardoor deze veel schade heeft.

De scooterrijder had zijn voet nog in het gips en is uiteindelijk na een behandeling meegegaan met de ambulance naar het ziekenhuis. De fietser was onderweg naar de Zwolse middelbare school Gymnasium Celeanum waar hij om 9.00 uur les had. De jongen heeft last van zijn elleboog en knie en de wielen van zijn fiets zijn verbogen. Hij stond samen met drie klasgenoten bij te komen en is opgehaald en met de auto naar huis gebracht.

De politie regelde het verkeer en had één van de rijrichtingen van de Van Wevelinkhovenstraat tijdelijk afgezet zodat de scooter van de straat kon worden gehaald. 

Volledig scherm
De scooter heeft flinke schade opgelopen bij de aanrijding. © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Zwolle