Volledig scherm
Basisschoolleerlingen uit Wezep en Zwolle tijdens de GEObattle om aardrijkskunde wat aantrekkelijker te maken. Foto Frans Paalman © Frans Paalman

'Aardrijkskunde moet terug op de kaart'

ZWOLLE - Met aardrijkskundige vragen en het op creatieve wijze oplossen van het fietsenprobleem in en rond Zwolle, moet het vak aardrijkskunde op de kaart komen bij basisschoolleerlingen in de regio Zwolle. De GEObattle werd vanmiddag voor de eerste keer bij het Carolus Clusius College in Zwolle gehouden.

De leerlingen luisteren aandachtig naar de uitleg van de docente. Zeven teams van verschillende basisscholen uit de omgeving Zwolle gaan bij het Carolus Clusius College een aardrijkskundige wedstrijd met elkaar aan. De 28 leerlingen beginnen aan de wedstrijd. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd krijgen de leerlingen vijf aardrijkskundige vragen. De leerlingen Jorn, Henrik, Jochem en Pien zijn al snel klaar.

Alle vragen goed
‘’We hebben alle vragen goed beantwoord’’, vertellen ze enthousiast. ‘’Maar dat komt ook doordat Henrik alles al had opgezocht en gezien op televisie’’, vertellen Jochem en Pien. Hun begeleider Danielle, een scholiere van het Carolus Clusius College, vertelt dat ze het leuk vindt om de leerlingen te begeleiden. ‘’Soms weten de leerlingen nog meer dan ik.’’ Vervolgens worden ze geroepen voor het tweede onderdeel: het oplossen van het fietsenprobleem rondom Zwolle.

Vak vergeten
‘’Het is belangrijk dat het vak aardrijkskunde op de kaart wordt gezet. Het is een vak dat steeds meer wordt vergeten’’, vertelt aardrijkskunde docente Gerrita van Faassen. Ze is de coördinator van de GEObattle op de middelbare school. Een aantal studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim en leerlingen van het Carolus Clusius College begeleidt de kinderen. De winnaars van de wedstrijd mogen meedoen aan de regionale GEObattle.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle