Volledig scherm
De saneringswerkzaamheden bij het Openluchtbad in Zwolle zijn begonnen. © Frans Paalman

Abestsanering bij Openluchtbad Zwolle begonnen

De werkzaamheden bij het Openluchtbad in Zwolle om een asbestleiding onder de ligweide te verwijderen, zijn begonnen. De leiding dook eind vorig jaar op tijdens graafwerkzaamheden bij het bad. 

De leiding is al jaren niet meer in gebruik. Volgens de gemeente Zwolle hebben bezoekers van het zwembad nooit gevaar gelopen. De werkzaamheden duren tot en met eind februari. 

Tijdens een persmoment woensdagmiddag vertelt de projectleider over de saneringswerkzaamheden. De kosten van de werkzaamheden zijn voor rekening van de gemeente. Het Openluchtbad gaat op Koningsdag, 27 april, weer open. 

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle