Rondom de wedstrijd PEC Zwolle - Go Ahead Eagles waren veel agenten rond het stadion aanwezig. Een politiepaard slaat voor de wedstrijd op hol voor het supportershome. De ruiter kan nog maar net een vrouw ontwijken.
Volledig scherm
Rondom de wedstrijd PEC Zwolle - Go Ahead Eagles waren veel agenten rond het stadion aanwezig. Een politiepaard slaat voor de wedstrijd op hol voor het supportershome. De ruiter kan nog maar net een vrouw ontwijken. © Pedro Sluiter

Acht arrestaties rond IJsselderby in Zwolle, agent gewond

UPDATEDe politie heeft acht mensen aangehouden voor de ongeregeldheden rondom de IJsselderby tussen aartsrivalen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Volgens een woordvoerder gooiden zondag zowel tijdens als na de wedstrijd meerdere supporters met stenen, zwaar vuurwerk en andere spullen. Eén agent raakte gewond. De Supportersclub van PEC is niet blij met het politieoptreden.

22 reacties

 • gerrit van den Brink

  8 maanden geleden
  Dhr Eikelboom is teleurgesteld in de ME? Als belastingbetaler ben ik teleurgesteld in PEC en zijn "supporters". Triest dat wij moeten betalen om dat zooitje ongeregeld in toom te houden. De wedstrijd moest al stilgelegd worden ivm vuurwerk/rookbommen. Het is jammer dat Zwolle zo in het nieuws moet komen.
 • Andre Eggerding

  8 maanden geleden
  Van PEC wil je toch geen sponsor zijn? Negatieve publiciteit is slecht voor je bedrijf.
 • evert koekkoek

  8 maanden geleden
  Volgens Eikelboom werden veel supporters door de ME gedwongen het supportershome binnen te gaan. Als ik Eikelboom was zou ik hier erg blij van worden. Goed voor de bieromzet.
 • evert koekkoek

  8 maanden geleden
  @ Wim Hovestad, wat mij betreft mogen en moeten Zwollenaren verwachten dat de voetbalbedrijven samen met hun aanhang zo snel mogelijk worden opgedoekt.
 • Wim Hovestad

  8 maanden geleden
  Mogen Zwollenaren verwachten dat de kosten voor de inzet van deze grootschalige beveiliging neergelegd gaan worden bij de voetbalbedrijven?
 1. Zwolse kinderarts helpt diabetespatiëntjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’
  PREMIUM

  Zwolse kinderarts helpt diabetespa­tiën­tjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’

  Insuline moeten spuiten voordat je een hap in je brood zet in een volle schoolkantine? Voor veel tieners die diabetes mellitus (suikerziekte) hebben is het een wat minder moment op de dag. Ze schamen zich ervoor. Dankzij het werk van de Zwolse kinderarts Loes Veenhuizen hoeven meer dan driehonderd patiëntjes in de regio Zwolle/Harderwijk/Lelystad zich er geen zorgen meer om te maken.