Naast de gemeentelijke inburgeringstrajecten kent Zwolle ook vele initiatieven van vrijwilligers, waar statushouders bijvoorbeeld de taal leren.
Volledig scherm
Naast de gemeentelijke inburgeringstrajecten kent Zwolle ook vele initiatieven van vrijwilligers, waar statushouders bijvoorbeeld de taal leren. © Archief Frans Paalman

Acht ton extra voor inburgering in Zwolle

Zwolle krijgt extra geld voor de inburgering van statushouders. Via het ministerie van Sociale Zaken en Zekerheid en een Europees fonds, ontvangt de stad respectievelijk 300.000 en 500.000 euro. Daardoor komen 250 extra statushouders in aanmerking voor een uitgebreid inburgeringstraject.

De extra financiële middelen zijn een opmaat naar de extra verantwoordelijkheid die gemeenten krijgen om nieuwkomers mee te laten draaien in de maatschappij. Vanaf 2021 zal de regie hiervoor bij de lokale overheden liggen. Van de 40 miljoen die daarvoor beschikbaar is gesteld door het kabinet, ontvangt Zwolle 300.000 euro voor de komende twee jaar.

Verdubbeling

Bij het Asiel, Migratie en Integratiefonds van Europa deed Zwolle met succes een aanvraag voor een half miljoen euro. Eerder reserveerde de gemeenteraad al net zo’n bedrag voor statushouders voor de komende twee jaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle