Volledig scherm
PREMIUM
Strafrechtadvocaat André Seebregts. © Frank de Roo

Advocaat van Nederlandse IS-vrouwen klaagt Staat aan

Advocaat André Seebregts wil met het kort geding tegen de Staat afdwingen dat ook de overige twintig Nederlandse vrouwen en veertig kinderen, waaronder ook wezen, uit de kampen in Noord-Syrië worden opgehaald. De kampen, waar tienduizenden IS-vrouwen en kinderen worden vastgehouden, staan in een gebied dat momenteel gecontroleerd wordt door Koerden.

Seebregts dringt al langere tijd aan op terughalen van de Nederlandse vrouwen en kinderen, die hij bijstaat. Het kabinet liet in juni echter weten dat het terughalen te gevaarlijk is. Seebregts is het daar niet mee eens. Hij reisde een maand geleden zelf af om te spreken met zijn cliënten die in Al-Hol kamp verblijven, om zo met eigen ogen te zien hoe de omstandigheden zijn. 

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle