Af en toe zijn er tranen, van Tooske, van Greet: ‘Wat zou ik hem graag uit die fotolijst rukken. Even die wangen willen knijpen’

Voor een kind met het syndroom van Down blijf je altijd zorgen, weet Greet Breugem uit Zwolle. Zeker toen haar zoon Jan Pieter ook nog alzheimer kreeg, waaraan hij overleed. Moeder Greet schreef er het boek ‘Down Hill’ over. Dochter Tooske Ragas sprak het in. We praten aan de keukentafel.

6 reacties

 • Cor seventer

  1 jaar geleden
  Cor Vanseventer & Riek Willemsen, Canada Easily shed a tear with your story, my partner and i have followed the same path, more or less speaking, our daughter has passed on JULY 17 2021, in long term, she suffered from Downs-Dementia-Alzheimer, all three under one umbrella you may as well say, It has been hard to give her up to become a tiny twinkling star in heaven, but she died peacefully in our arms during her stay the last few months in long term at the age of 58, we wish you all the best
 • Carin de Graaf-de Rijke

  1 jaar geleden
  Ontroerend en mooi, ik hield het niet droog tijdens het lezen.
 • Ada Schouten

  1 jaar geleden
  Wat goed, zo'n boek! Ik heb een paar jaar gewerkt op een woongroep met Alzheimer Downies. Spannend, ontroerend en heftig.
 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  I'm not gonna miss you - Glenn Campell Voor als de tranen weer komen en je je op momenten wellicht schuldig voelt over het voelen van vrijheid die het gemis met zich meebrengt.
 • Anna Gelderman

  1 jaar geleden
  Wat mooi om te lezen en wat een gemis voor jullie. Jaren geleden stage gelopen op zijn woongroep. Kan mij goed herinneren dat hij daar dan in de stoel zat een dik boek te lezen. Mooie herinneringen aan.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.