Volledig scherm
PREMIUM
Doordat de fietsersairbag van de Jaguar I-PACE uitklapte, kwam een Zwolse fietser er dinsdagavond op de Hollewandsweg met schaafwonden vanaf. De automobilist had bij het kopen van de elektrische auto ‘nooit gedacht dit systeem te hoeven gebruiken'. © GinoPress B.V.

Airbag aan buitenkant van Jaguar bewijst waarde bij ongeluk in Zwolle: ‘Gelukkig maar’

Een schaafwond, meer niet. Een Zwolse fietser kwam met de schrik vrij bij een aanrijding met een auto, dinsdagavond. En de bestuurder van die auto is ervan overtuigd dat de jongen dat heeft te danken aan de veiligheidssystemen in zijn elektrische Jaguar. De fietsersairbag klapte uit en bezorgde de fietser een relatief zachte landing.

,,Ik ben enorm geschrokken, ja. Moet je nagaan hoe erg die fietser schrok.’’ De Zwollenaar wil zijn verhaal anoniem vertellen, na bemiddeling van plaatselijke Jaguar-dealer Van Mossel. Het ongeval gebeurde op een rotonde op de Hollewandsweg in Zwolle-Zuid, ter hoogte van de manege. ,,Ik heb die fietser nooit gezien. Terwijl ik de rotonde oprijd, harder dan 20 kilometer per uur zal ik niet hebben gereden, zie ik hem. Ik rem, maar op dat moment knalt hij er al op. Hij valt op de motorkap en met een klap gaat die airbag uit. Echt wel een ontzettend hard geluid.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle