Dirk-Siert Schoonman is dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta en ‘chef droogte’ bij de Unie van Waterschappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk-Siert Schoonman is dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta en ‘chef droogte’ bij de Unie van Waterschappen. © Evert van de Worp/ANP

Alle alarmbellen gaan af: ‘Droogte is een sluipmoordenaar’

Er is nu officieel sprake van een watertekort en dat heeft ook in Oost-Nederland gevolgen. De schaarste moet worden verdeeld en dat gaat pijn doen. Om de schade te beperken, roepen de waterbeheerders op alert en zuinig met water te zijn. ,,Iedereen kan een bijdrage leveren.’’

14 reacties

 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Jasper Bos,op wie heb jij gestemd bij de laatste waterschapsverkiezingen?
 • Jasper Bos

  2 weken geleden
  Natuurlijk kunnen we veel meer water vasthouden. Maar dat willen de waterschappen niet, want dat is vervelend voor de boeren in het voorjaar. En aangezien die zwaar vertegenwoordigd zijn in de waterschappen, kun je ook bedenken waar het probleem zit...
 • Joost Boswijk

  2 weken geleden
  Gossie, wat lezen veel waterstaatsdeskundigen de Stentor! Stelt u vooral kandidaat bij de waterschapsverkiezingen, dan kunnen we allemaal van uw geniale oplossingen profiteren.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @Leos Vriend,varend op de Overijsselse Vecht kun je constateren dat er in droge tijden met schutbeperking nog steeds water over de stuwen wegloopt naar het IJsselmeer.
 • Yvonne Veld

  2 weken geleden
  De nieuwe reden om straks alle voedselprijzen en waterprijs nog een stuk verder omhoog te stuwen. Nederland is het kennisgebied op waterbeheer. Waarom hebben ze hier nog nooit iets voor kunnen bedenken en inzetten? Altijd de put dempen als het kalf al verdronken is. Oh, nee, geen water in de put, kalf niet verdronken maar toch overleden.
 1. Onderwijs stopt met stagiairs bij lokale omroep Zwolle: al jaren meldingen over onveilige werksituatie
  PREMIUM
  3

  Onderwijs stopt met stagiairs bij lokale omroep Zwolle: al jaren meldingen over onveilige werksitua­tie

  De Zwolse mbo-scholen Landstede, Deltion College en Cibap laten voorlopig geen stagiairs meer toe bij RTV Focus, de lokale omroep die subsidie krijgt van Zwolle. In een brief klagen oud-stagairs over een onveilige werksituatie op de redactie, waarbij geschreeuw en ander grensoverschrijdend gedrag aan de orde van de dag is. Sinds 2018 blijken er klachten te zijn geweest.