Volledig scherm
De vlammen slaan uit het dak in Hattem. © Stefan Verkerk

Alle hens aan dek voor brandweer: achter elkaar raak in regio Zwolle

De brandweer in Zwolle en omgeving hoeft zich momenteel niet te vervelen. In nog geen zestien uur tijd moest er vijf keer worden uitgerukt. 

Emmeloord had gistermiddag om 14.45 uur de primeur. Alhoewel. Het schuurtje dat aan de Bossulaan vlam vatte, was al voor de derde keer binnen drie weken de Sjaak. Aan het begin van de avond was het opnieuw raak in de hoofdstad van de gemeente Noordoostpolder. Er vloog een schuurtje in brand aan de Botterstraat, een zijstraat van de.... Bossulaan. Hoewel de politie dat nog niet wilde bevestigen, houdt ze er ernstig rekening mee dat het in beide gevallen om brandstichting gaat.

Aangestoken

Over de brand die later op de avond in een huis aan de Berberisstraat in Wezep plaatsvond, bestaat daarover geen misverstand. Die is aangestoken. Bij de woningbrand vanochtend omstreeks 5.00 uur in Zwolle houdt de politie daar ernstig rekening mee. Terwijl ze nog onderzoekt of er aan de Leemculeweg in Hattem een brandstichter actief is geweest. Daar werd iets meer dan een uur later een kiosk in de as gelegd.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat al deze branden verband met elkaar hebben. Wel kunnen we concluderen dat het opvallend veel (aangestoken) branden in zo'n kort tijdsbestek. . 

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle