Lotte van Beek baalt na haar 1500 meter.
Volledig scherm
PREMIUM
Lotte van Beek baalt na haar 1500 meter. © Pro Shots / Erik Pasman

Alles of niets-poging Lotte van Beek eindigt in ‘niets’, streep door ‘The Road to Beijing’

OKT schaatsenLotte van Beek is klaar, in elk geval dit seizoen. De 30-jarige schaatsster uit Zwolle zag woensdagavond de laatste hoop op een grote verrassing tijdens het olympisch kwalificatietoernooi verdwijnen. Want dat ze nog steeds kans had, geloofde Van Beek zelf nog steeds. Misschien wel tegen beter weten in. Een alles of niets poging strandde.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
  Liveblog

  Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

  Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.