Michel Mulder .
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Mulder . © Foto: SCS/Sander Chamid

Als het heilige vuur weg is, moet je stoppen weet olympisch kampioen Michel Mulder

Michel Mulder stopt met wedstrijdschaatsen. De 33-jarige Zwolse sprinter maakt het seizoen bij Team Reggeborgh nog af als trainingspartner van zijn ploeggenoten, maar komt in wedstrijdverband niet meer in actie. ,,Ik heb bij de allerbeste schaatsers van de wereld gehoord,  het was een kwelling dat dat niet meer lukte.”

De gedachten gaan snel terug naar 10 februari 2014, de Adler Arena tijdens de Olympische winterspelen in Sotsji. Voor het eerst werd een Nederlander olympisch kampioen op de 500 meter schaatsen, sterker nog het gehele podium was kleurde oranje. Michel Mulder, nog 27 jaar, troefde met 0,012 seconden landgenoot Jan Smeekens af en werd olympisch kampioen. Zijn tien minuten jongere tweelingbroer Ronald pakte brons.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle