Volledig scherm
Jong en oud genieten van de zon en de muziek. © Janske Mollen

Alsnog bezwaar tegen Bevrijdingsfestival 2015

ZWOLLE - Heeft het zin om anderhalf jaar na dato nog bezwaar te maken tegen het Bevrijdingsfestival Overijssel 2015? Ja, denkt comité Herrie uit de Stad.

Het festival is al lang en breed voorbij, maar het comité Herrie uit de Stad maakt alsnog bezwaar tegen de geluidsnormen die tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) in 2015 in Zwolle zijn gehanteerd.
Azijnzeikers
De club, die in verweer komt tegen geluidsoverlast van festivals in Zwolle, snapt niet waarom het bezwaar tegen de door de gemeente Zwolle verleende vergunning anderhalf jaar na dato wordt behandeld. Toch staan de leden erop de bezwaarschriftencommissie van woensdag door te laten gaan. „We worden weggezet als azijnzeikers, maar hopen juist op een constructieve oplossing”, zegt woordvoerster Ingrid Petiet. „De vertraging heeft waarschijnlijk te maken met onderzoeken die werden uitgevoerd. We maken geen bezwaar tegen het Bevrijdingsfestival, maar tegen geluidsnormen. We hopen uit te komen bij een situatie die voor iedereen fijn is. Als in de toekomst een betere afweging gemaakt wordt zou dat mooi zijn”, zegt Petiet.
Heftig Petiet zegt dat het geluid tijdens de editie van 2015 voor omwonenden ‘vrij heftig’ was. „Het contact met organisator Niek van der Sprong is altijd goed. Nu een van de podia van plek is veranderd scheelt het enorm in de geluidsoverlast. Juist met elkaar in gesprek blijven is belangrijk. En we doen het echt niet om de boel te verstieren en verzieken, dan zou ik onmiddellijk aan de rem trekken.”
Mosterd na de maaltijd Volgens organisator van het bevrijdingsfestival Niek van der Sprong is de zaak van Herrie uit de Stad en de gemeente Zwolle ‘mosterd na de maaltijd’. „Het lijkt mij een onnodige zaak. Het is in ieder geval niet handig dat het zo laat wordt behandeld, zeker niet voor de mensen die de bezwaren hebben ingediend. Het festival is al geweest en inmiddels de editie van 2016 ook al. Wij zijn druk met 2017.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle