Kanessa Muluneh, oprichter van de Queens Football League, hoopt zo snel mogelijk een team op te zetten in Zwolle. In navolging van Amsterdam, Rotterdam, Almere, Leiden en Utrecht moet Zwolle de zesde stad met een American Football damesteam worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kanessa Muluneh, oprichter van de Queens Football League, hoopt zo snel mogelijk een team op te zetten in Zwolle. In navolging van Amsterdam, Rotterdam, Almere, Leiden en Utrecht moet Zwolle de zesde stad met een American Football damesteam worden. © Bliss Life Fotografie

American Football alleen voor mannen? Binnenkort waarschijnlijk ook een dameselftal in Zwolle

Wie denkt dat American Football alleen voor mannen is, heeft het mis. Kanessa Muluneh wilde altijd al American Football spoelen. Met de oprichting van de Queens Football League, specifiek door en voor vrouwen, maakte ze van haar droom werkelijkheid. Zaterdag is Kanessa in Zwolle voor een clinic Ladies American Football.

Hoe is de oprichting van de Queens Football League tot stand gekomen?

  1. LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzorgingshuis en artsen waarschuwen wielrenners

    LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzor­gings­huis en artsen waarschu­wen wielren­ners

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle