Kanessa Muluneh, oprichter van de Queens Football League, hoopt zo snel mogelijk een team op te zetten in Zwolle. In navolging van Amsterdam, Rotterdam, Almere, Leiden en Utrecht moet Zwolle de zesde stad met een American Football damesteam worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kanessa Muluneh, oprichter van de Queens Football League, hoopt zo snel mogelijk een team op te zetten in Zwolle. In navolging van Amsterdam, Rotterdam, Almere, Leiden en Utrecht moet Zwolle de zesde stad met een American Football damesteam worden. © Bliss Life Fotografie

American Football alleen voor mannen? Binnenkort waarschijnlijk ook een dameselftal in Zwolle

Wie denkt dat American Football alleen voor mannen is, heeft het mis. Kanessa Muluneh wilde altijd al American Football spoelen. Met de oprichting van de Queens Football League, specifiek door en voor vrouwen, maakte ze van haar droom werkelijkheid. Zaterdag is Kanessa in Zwolle voor een clinic Ladies American Football.

 1. LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland
  PREMIUM

  LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland

  Zeg ‘nee’ tegen zonnevelden op landbouwgrond. Die oproep doet LTO Noord in een brief, rechtstreeks aan Overijsselse Statenleden en gemeenteraadsleden in West-Overijssel. Volgens LTO moet het verbod een plek krijgen in de Regionale Energie Strategie (RES) West-Overijssel 1.0, waarover voor 1 juli moet worden besloten. Er moet steviger worden ingezet op zonnepanelen op daken, boerenerven en restgronden, vindt LTO, dat daarom ook heeft geweigerd te tekenen voor de concept-RES.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Video van de Dag | Rutte schrapt de bitterbal? Wat?? Het hart van onze gezelligheid! ‘Kom eens langs...’
  Play

  Video van de Dag | Rutte schrapt de bitterbal? Wat?? Het hart van onze gezellig­heid! ‘Kom eens langs...’

  22 april
 2. Nog steeds geen rust voor kinderen Ruinerwold
  Play

  Nog steeds geen rust voor kinderen Ruinerwold