Marieke van Brussel en Willem Bosch krijgen een award van de University of Wisconsin-Platteville.
Volledig scherm
Marieke van Brussel en Willem Bosch krijgen een award van de University of Wisconsin-Platteville. © eigen foto

Amerikaanse onderscheiding voor Zwolse ‘fietsambtenaren’

Zwolse ambtenaren hebben dinsdag een Amerikaanse onderscheiding gekregen voor de manier waarop ze hun kennis en kunde van het fietsbeleid gedeeld hebben met de universiteit van Wisconsin-Platteville.

In het Zwolse stadhuis kregen Willem Bosch en Marieke van Brussel de award overhandigd in het bijzijn van de Amerikaanse professor Kristina Fields en twintig van haar studenten. 

Fields is de afgelopen jaren meerdere keren met een groep studenten in Zwolle geweest om zich te verdiepen in de manier waarop de stad met fietsverkeer omgaat. Ze heeft daarop de Zwolse ‘fietsambtenaren’ Arie de Bie (inmiddels vertrokken), Willem Bosch en Marieke van Brussel genomineerd voor de universiteitsprijs. De onderscheiding is een waardering voor de vele uren dat ze samen door Zwolle hebben gefietst en de projecten die zijn gedeeld. Volgens Fields heeft de Amerikaanse delegatie veel van Zwolle geleerd en wordt de kennis over de ‘innovatieve fietsinfrastructuur van Zwolle’ gebruikt voor cursussen van de universiteit.  

Na de overhandiging, gaf de Zwolse delegatie een presentatie over vijftig jaar fietsbeleid in de stad. Niet alleen Amerikanen komen naar Zwolle om te kijken hoe de stad met fietsers omgaat, ook studenten uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland en Engeland zijn afgelopen jaren verwelkomd. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle