Volledig scherm
De opbouw voor het Amstel-festijn is al dagen volop aan de gang. De politiestaking gooit geen roet in het eten. © Frans Paalman

Amstel-festival Zwolle gaat door ondanks politiestaking

De dreigende politiestaking van komend weekeinde brengt festival Vliegende Vrienden van Amstel Live! in Zwolle niet in gevaar. De organisatie neemt extra veiligheidsmaatregelen en de politie staat paraat bij calamiteiten. Het festival wordt zaterdag in Park de Wezenlanden gehouden en trekt, als het uitverkoopt, 40.000 bezoekers.

De politie wil het hele weekend staken en zal dan niet aanwezig zijn bij evenementen en sportwedstrijden. Eerder stelde voetbalclub PEC Zwolle al dat de thuiswedstrijd tegen Vitesse, komende zondag, ook zonder politie-inzet wordt gespeeld.

De organisatie van Vliegende Vrienden van Amstel Live! heeft de afgelopen dagen overlegd met de politie en met de drie gemeenten waar het festival zaterdag wordt gehouden. Dat gaat om Zwolle, Velsen (Amsterdam) en Eersel (Eindhoven). Een woordvoerder van de gemeente Zwolle laat weten dat zorgvuldig is gekeken onder welke voorwaarden het evenement kan doorgaan. ,,Met de politie hebben we de afspraak dat de openbare orde niet in het gedrang mag komen. Zij staan dan ook paraat wanneer dat het geval is", aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van organisator Amstel laat weten dat extra beveiligers worden ingezet. ,,Niet alleen op het terrein zelf, wat we sowieso al zouden doen, maar ook buiten het terrein. Op punten waar normaal de politie een oogje in het zeil zou houden."

In samenwerking met indebuurt Zwolle