Maarten Offinga, voorzitter van het dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJsselland.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Offinga, voorzitter van het dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJsselland. © Pedro Sluiter Foto

‘Angst en gesjoemel’: Huis voor Klokkenluiders wil om tafel met bestuur Omgevingsdienst IJsselland

Het dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJsselland gaat in gesprek met het Huis voor Klokkenluiders. Dat meldt voorzitter Maarten Offinga. De aanleiding is de aanklacht van personeelsleden, waarover de Stentor vorige week berichtte. Volgens medewerkers is er bij deze omgevingsdienst sprake van een angstcultuur en gesjoemel met regels en geld.

4 reacties

 • Gerald Hekman

  3 maanden geleden
  Netwerkcorruptie. Netwerkcorruptie. Netwerkcorruptie. Overal. Vooral gemeentes, overheidsinstellingen etc hebben hier, zonder klokkenluiders, grotendeels vrij spel in. Controle en toetsing is er, maar wel van binnenuit. Als ik vroeger mn eigen proefwerk zou mogen nakijken, had ik altijd een 10. Maw; netwerkcorruptie. Overal.
 • Saddy de Koning

  3 maanden geleden
  Het lijkt steeds vaker voor te komen dat enkele ambtenaren foutief bezig zijn en er telkens weer goed van af lijken te komen. Denk aan enkele ambtenaren van de belastingdienst waar zelfs de rechter niets aan lijkt te kunnen doen.
 • jan pasman

  3 maanden geleden
  Was het vroeger Toezicht en Handhaving van de Gemeente Zwolle, dat nu deze dienst geworden is? Daar werkte het ook al niet. Een medewerker van die toenmalige dienst was ook al niet erg betrouwbaar en vooral niet op hand van de klager. Daarom zitten wij nu nog steeds met de klacht die nu de omgevingsdienst in behandeling heeft maar helemaal niets mee gebeurd. Alleen ons aan het lijntje houden, nogmaals opheffen die dienst die totaal niets betekend voor de maatschappij.
 • W. Kloppenburg

  3 maanden geleden
  Of het melden slim is valt te betwijfelen, met de meeste klokkenluiders loopt het buitengewoon slecht af.