Anne (9) uit Zwolle komt voor het Wilhelmus met variant op de variant van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart

VideoHet idee van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart om de aloude tekst van het Wilhelmus in een modern jasje te hijsen is hem de afgelopen weken op positieve, maar ook negatieve reacties komen te staan.  Maar er zijn meer nieuwe varianten op het Nederlandse volkslied bedacht. Ook door de 9-jarige Anne uit Zwolle. ,,Het rood, wit, blau-auw, o-oranje, maakt mij van bi-innen vrij.’’

Anne Harsevoort (9) heeft samen met moeder Karin een nieuwe tekst voor het Wilhelmus bedacht. Het idee van de 81-jarige Harm Leffers uit Dedemsvaart om volkslied te vernieuwen zette het Zwolse meisje aan het denken.
Volledig scherm
Anne Harsevoort (9) heeft samen met moeder Karin een nieuwe tekst voor het Wilhelmus bedacht. Het idee van de 81-jarige Harm Leffers uit Dedemsvaart om volkslied te vernieuwen zette het Zwolse meisje aan het denken. © Frans Paalman

Het zint Leffers allerminst dat de tekst die bij het eeuwenoude Wilhelmus hoort, logischerwijs vol staat met voor hem ouderwets taalgebruik. ‘Hispanje’ en ‘onverveerd’ zijn niet in zijn vocabulaire opgenomen, en dat ‘van Duitsen bloed’ in de tweede regel mag er ook wel uit. Leffers wil dat zowel jong als oud zich met het volkslied verbonden voelt.  

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle