Op het parkeerterrein van Artis drukken Rosa Schoenaker-Lagerwaard (rechts) en Anneke van Raalte symbolisch hun laatste sigaret uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het parkeerterrein van Artis drukken Rosa Schoenaker-Lagerwaard (rechts) en Anneke van Raalte symbolisch hun laatste sigaret uit. © Dingena Mol

Anneke en Rosa stoppen na vijftig jaar met roken: ‘Anders zit ik over drie jaar in een rolstoel’

Het aantal rokers daalt al jaren, maar toch steekt 1 op de 5 Nederlanders nog regelmatig een sigaret op. Enkele miljoenen Nederlanders lukt het niet om te stoppen. Daarom bestaat Stoptober: een actiemaand waarin 50.000 Nederlanders samen trachten de sigaret af te zweren. Daarbij ook Rosa (66) uit Hasselt en Anneke (65) uit Zwolle, die na ruim vijftig jaar willen stoppen. ,,Ik moet er gewoon mee kappen, anders zit ik over drie jaar in een rolstoel.”

5 reacties

 • Bennie Daenen

  2 maanden geleden
  Ik heb 60 jaar gerookt en 40 sigaretten per dag. In november 2000 hebben mijn vrouw en ik besloten om niet meer te roken en zijn nu zonder hulpmiddelen al 2 jaar rookvrij. Het scheelt een hoop geld en smorgens geen gehoest meer.
 • Jurjen Brouwer

  2 maanden geleden
  Stoppen te moeilijk? Stel dan de eerste uit! Doe ik al een jaar of 35......
 • desire rovers

  2 maanden geleden
  Knap hoor! Succes allemaal.ik Hoef dat gelukkig niet want ik rook Gelukkig niet.
 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Beetje laat .maar beter laat dan nooit .wat zullen jullie je straks goed voelen als je er definitief van af bent in ieder succes gewenst.
 • Adrie Jehee

  2 maanden geleden
  Het zou al helpen als mensen het vergoelijkende woord "sigaretje" zouden vervangen door "kankerstok."