Volledig scherm
Een van de briefjes in de flat. © Eigen foto

Anonieme briefjes in Zwolse flat wijzen naar 'drugsdealer'

De politie in Zwolle onderzoekt of er harddrugs worden gedeald bovenin de flat Elvis Presley in Holtenbroek. Bewoners hebben daar begin deze week melding van gedaan. Aanleiding voor het onderzoek zijn twee geheimzinnige briefjes die korte tijd in de lift en het portiek hingen. 

De handgeschreven briefjes zijn door een onbekende flatbewoner opgehangen. Hij of zij wilde medebewoners waarschuwen. Zo werd precies uitgelegd waar de dealer woont. ,,Heeft u ook last van deze persoon en junks, bel SWZ en de politie,'' schrijft de bewoner. SWZ is de corporatie die de woningen verhuurt. 

Op een van de briefjes is de prijs vermeld die de dealer zou rekenen voor een bol cocaïne. Of er daadwerkelijk een dealer woont, kan de politie nog niet zeggen. Maar de situatie wordt serieus genomen, weet woordvoerder Sigrid Passchier. ,,Er zijn meerdere meldingen bij ons bekend en we zijn met de melders in gesprek om de zaak helder te krijgen en te kijken hoe we dit probleem kunnen aanpakken.'' 

Voor zover bekend zijn er twee briefjes opgehangen. Sommige bewoners dachten heel even aan een grap van kinderen. De briefjes zijn inmiddels weg, meldt een buurtbewoonster, die anoniem wil blijven.

  1. Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer
    PREMIUM
    video

    Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer

    Lekker op blote voeten in de tuin, het weer leent zich er uitermate voor. Maar wat nou als een slang door de buurt zwerft? Je zou er maar bovenop gaan staan. Buurtbewoners van de Stadhouderlaan in Zwolle maken zich er niet zo druk om. Afgelopen week spotte een automobilist een slang die over het bloedhete asfalt kronkelde. ,,Die zag ik vorige week geloof ik ook al. Ik dacht eerst dat het een steenmarter was, maar hij gedroeg zich wel wat vreemd’’, zegt buurtbewoner Caro Kuiper.

In samenwerking met indebuurt Zwolle