Volledig scherm
Illustratie Morphique Architecten

Appartementen op plek van COC Zwolle

ZWOLLE - Het voormalige pand van het COC aan de Kamperstraat in Zwolle wordt een appartementencomplex. Er komen in totaal vijftien huurappartementen in. Met de verbouwing is inmiddels een begin gemaakt.

De vereniging voor integratie van homo's, lesbiennes, biseksuelen in transgenders moest haar café aan de Kamperstraat ruim een jaar geleden noodgedwongen de deuren sluiten. Er kwamen te weinig bezoekers om rendabel te kunnen draaien. Een grote verbouwing en een naamsverandering naar café De Garage konden daar geen verandering in brengen.

Het rijksmonument was tot voor kort eigendom van COC Nederland. Die verkocht het na de sluiting van De Garage aan een projectontwikkelaar. Morphique Architecten in Zwolle maakte vervolgens een herontwikkelingsplan dat inmiddels goedgekeurd is. In het rijksmonument zelf komen vijf appartementen. Aan de achterkant was een danszaal die doorliep tot aan de Kalverstraat. Dit deel is gesloopt en maakt plaats voor moderne nieuwbouw met nog eens tien appartementen.

Waarschijnlijk is de bouw rond de zomer van 2017 klaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle