Het aantal Zwollenaren dat boodschappen moet doen met een minimaal inkomen neemt maar niet af.
Volledig scherm
Het aantal Zwollenaren dat boodschappen moet doen met een minimaal inkomen neemt maar niet af. © Dirk Jan Gjeltema

Armoede in Zwolle wil maar niet dalen

Het aantal mensen dat in Zwolle rond het sociaal minimum leeft, neemt niet af. Begin dit jaar zaten 9600 Zwollenaren rond die grens, 200 meer dan in 2016. Het aantal kinderen dat opgroeit in families zonder veel financiële midden blijft stabiel op 2100. Ten opzichte van 2017 lijken de meeste aantallen gelijk gebleven.

 1. Clubiconen over hun IJsselderby-gevoel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’
  PREMIUM

  Clubiconen over hun IJsselder­by-ge­voel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’

  De spanning bij de spelers van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle neemt toe, de supporters tellen de uren af naar zondagmiddag 12.15 uur. De IJsselderby is de wedstrijd van het jaar in de eredivisie voor Deventer en Zwolle. Herkenbaar, zeggen de clubiconen van Go Ahead en PEC, al is er veel veranderd sinds zij aan de aftrap stonden. Over rivaliteit, sportieve druk en de hegemonie aan de IJssel.
 2. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.