Voor twee afstanden wordt 'de Achterfietser' geparkeerd, tot de volgende editie op zondag 27 juni 2021.
Volledig scherm
Voor twee afstanden wordt 'de Achterfietser' geparkeerd, tot de volgende editie op zondag 27 juni 2021. © Mirjam Blok

AsRENdorp in Zwolle focust zich vol op doorgaan kinderrondjes

De organisatie van de Zwolse VestaChemicals- AsRENdorp heeft besloten om de loopafstanden van 5 en 10 kilometer niet door te laten gaan. Over de kortere rondjes voor de kinderen volgt later in mei nog een beslissing.

De Hypotheekgilde 5 kilometer en de FysioMobilae 10 kilometer op zondag 28 juni door de Zwolse wijk gaan dus in ieder geval niet door. ‘Er heest op dit moment teveel onzekerheid wat er na 1 juni 2020 met grootschalige evenementen gaat gebeuren. Wanneer we wachten tot half mei hebben we te weinig tijd om een, voor ons, succesvol evenement neer te zetten’, aldus de organisatie van de zevende editie van het evenement. Alle deelnemers die zich al hebben opgegeven, krijgen het inschrijfgeld terug. De hoofdsponsor staat borg voor de gemaakte kosten.

Volle focus

De kinderen zouden afstanden van 350, 700, 1050 of 1400 meter kunnen rennen. De rondjes hiervoor zijn met 350 meter relatief klein. Over het al dan niet doorgaan van de TenBrinke KinderREN komt rond eind mei een beslissing.

‘Dit is bij doorgang voor ons nog goed te organiseren. En het zou natuurlijk fantastisch zijn als die vier- tot vijfhonderd kinderen weer lekker kunnen rennen door de straten van Assendorp’, zegt de organisatie. ‘Wanneer blijkt dat we vanaf 1 juni weer het ‘normale’ leven op mogen pakken, dan willen we ons evenement voor kinderen enorm graag door laten gaan. Daar zal op dat moment dan ook onze volle focus op liggen.’

De geplande beweegclinics rondom AsRENdorp gaan ook niet door en vanwege de afgelasting van het hardloopevenement voor volwassenen en de twijfel over het doorgaan van de KinderREN is de inschrijving van deelnemers voorlopig bevroren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle