Volledig scherm

Attractiepark Madurodam gaat Zwolse Sassenpoort herbouwen

ZWOLLE - De Sassenpoort wordt volledig vernieuwd. Niet het echte exemplaar aan de rand van de Zwolse binnenstad, maar het schaalmodel in Madurodam. Deze week was de technische dienst van het Haagse attractieparkpark in Zwolle om foto's te maken van het monument.

De Sassenpoort is het enige Zwolse gebouw in Madurodam en is daar opgetrokken uit hout. Om de Zwolse stadspoort minder gevoelig voor de weersomstandigheden te maken, heeft het miniatuurpark besloten om het opnieuw te bouwen, dit maal van kunststof.

De stichting Sassenpoort stond vreemd te kijken toen ze donderdag een medewerker van Madurodam, gewapend met fototoestel, aan de deur kregen. Wilma Drost van de stichting: "Voor ons was het een complete verrassing. Die man van Madurodam vroeg ons of hij vanaf de binnenkant nog wat foto's mocht maken. Hij was met name geïnteresseerd in de details van de Sassenpoort."

Volgens een woordvoerster van Madurodam klopt het dat er op dit moment van verschillende gebouwen in Nederland foto's worden gemaakt door medewerkers van het attractiepark. "Een deel van onze collectie is van hout gemaakt. We zijn bezig om die items te vervangen door kunststof. Dat materiaal is beter bestand tegen de weersomstandigheden. Is daardoor ook duurzamer."

Wilma Drost is heel benieuwd naar het eindresultaat. "En vooral ook naar wat ze met het oude exemplaar gaan doen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we die hier in de echte Sassenpoort zouden kunnen tentoonstellen voor het publiek."

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle