Volledig scherm
De uitgebrande auto in de Schuilenburgstraat. © De Vries Media

Auto brandt uit in Zwolle, vermoeden van brandstichting

UpdateIn de Schuilenburgstraat in de Zwolse wijk Stadshagen is vannacht een auto uitgebrand. Dit gebeurde op de parkeerplaats waar de auto stond. Mogelijk is er sprake van brandstichting. 

Iets na 01:30 uur vannacht kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen dat het voertuig in brand stond op de parkeerplaats in de woonwijk. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De auto is niet volledig verloren gegaan, maar liep door het vuur wel de nodige schade op.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Hierdoor was het deel van de parkeerplaats waar de auto stond met hekken en linten afgesloten. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting, maar die opzet wordt nog onderzocht. ,,Dit soort onderzoeken duren altijd wat langer”, laat een woordvoerder van de Politie Oost-Nederland weten. 

Incident Stadshagen

Er wordt ook onderzoek gedaan of deze brand in verband staat met een eerder incident in Stadshagen. Eind september werd in de Van Disselstraat een liquidatiepoging met een automatisch wapen ondernomen. ,,Wij snappen welke wijk het is", aldus de politiewoordvoerder. 

  1. Typhoon betovert Dominicanenkerk in Zwolle
    PREMIUM
    VIDEO

    Typhoon betovert Dominica­nen­kerk in Zwolle

    In de intieme setting van de Dominicanenkerk legt de Zwolse rapper Typhoon zijn ziel bloot. De man die ooit overwoog dominee te worden, maakt van zijn optreden een muzikale geloofsbelijdenis en is in de oude kerk helemaal in zijn element. Hij wilde een beroerd en tegelijk bijzonder jaar graag afsluiten op de plek die hem door moeilijke tijden hielp. Op momenten dat de Zwolse rapper/zanger Typhoon het afgelopen jaar nauwelijks licht meer zag, zocht hij het kapelletje in het Dominicanenklooster op om zijn hoofd tot rust te laten komen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle