Automobilist overleden nadat hij Zwolse stadsgracht in reed

videoEen 57-jarige man uit Wolvega  is om het leven gekomen nadat hij vanochtend met zijn auto de Zwolse stadsgracht in was gereden. 

Hij werd door duikers van de brandweer uit het water gehaald en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij enige tijd later, zo laat een politiewoordvoerster weten.

Tegen zes uur kreeg de politie de melding dat een auto vanaf de Burgemeester Roelenweg, bij de rotonde met de Schuttevaerkade, rechtdoor was gereden. De auto raakte daarbij een geparkeerde auto en kwam in de stadsgracht terecht. Toen de agenten ter plaatste kwamen dreef het voertuig nog net boven water. Twee agenten sprongen water in om de bestuurder uit de auto te halen. Die reddingspoging mislukte en de auto verdween onder water.

Omdat de auto was gezonken, werd een duikteam van de brandweer opgeroepen om het voertuig met de bestuurder te lokaliseren. De duikers vonden de auto, haalden de man er uit, waarna op de wal een reanimatie werd gestart.  Het slachtoffer werd in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis  gebracht, maar overleed daar. De traumahelikopter was ook nog opgeroepen, maar die bleek niet nodig te zijn.  Het Verkeers Ongevallen Analyse-team van de politie heeft onderzoek gedaan en de auto is geborgen.

Volledig scherm
© Stefan Verkerk/News United

In samenwerking met indebuurt Zwolle