Baasjes Zwolle-Zuid op hun hoede na vondst verdacht goedje in het bos: 'Wie doet zoiets nou?’

VideoHondenbezitters in Zwolle-Zuid zijn op hun qui-vive na de vondst van een ‘vreemd’ goedje in het Zandhovebos. Wijkagenten waarschuwden gisteren op sociale media voor roze en bruine korrels op verschillende plekken in het groen achter zorgcentrum Zandhove. ‘Waarschijnlijk gedumpt rattengif oid’, aldus de agenten. De korrels, gevonden op onder meer een afgezaagde boomstam, worden door de Rova verwijderd, zo laat de politie weten. 

4 reacties

 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  T.Doornbos; en dat is het 'dus' niet erg als er mogelijk vergif gestrooid wordt? Omdàt het geen losloopgebied is? Dat laatste is overigens onzinnig, vrijwel alle honden die er dagelijks met hun baas lopen, lopen doorgaans los en zonder problemen. Zou wel willen weten wat het nou precies is geweest, een melding daarvan zou wel prettig zijn, al heb ik in de wandelgangen al vernomen dat de politie verder geen onderzoek doet en het waarschijnlijk goedbedoelde vogel/dierenhulp is geweest.
 • T Doornbos

  4 maanden geleden
  Er is vergeten te vermelden dat het Zandhovebos geen losloop terrein is!
 • Eric Walch

  4 maanden geleden
  "De politie laat weten het goedje verder niet te onderzoeken" Slechte zaak. Eerst paniek zaaien met meldingen en dan niet kijken of dat terecht was. Zeker als er op het eerste gezicht niets aan de hand is en we, afgaande op foto's in de Stentor, alleen te maken hebben met een persoon die begaan is met het welzijn van vogels in de winterkou.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  Het zou de Stentor sieren als ze een bericht zouden plaatsen wat het precies is, die verdachte korreldingen. Paniekzaaien is een ding, de gemoederen indien maar even mogelijk weer tot rust brengen zou een dikke pluim verdienen. Dus graag, redactie.... bel er es achteraan, gebruik journalistieke contacten en verlos de ongeruste wandelaar en diens hond. Mijn hond mist zijn vriendjes..