Rudy Dekker begon vorig jaar juni, toen gasprijzen door het dak gingen, een bakkerij aan de rand van Zwolle. Hij gaat vol voor zijn passie: desembrood. Productie en verkoop kan hij nu nog net in zijn eentje aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Rudy Dekker begon vorig jaar juni, toen gasprijzen door het dak gingen, een bakkerij aan de rand van Zwolle. Hij gaat vol voor zijn passie: desembrood. Productie en verkoop kan hij nu nog net in zijn eentje aan. © Frans Paalman

‘Bakkers opgelet, bakken maar!’ Er komen steeds meer bakkers bij en daar veranderen de hoge energieprijzen niets aan

Wie haalt het in zijn hoofd om een bakkerij te beginnen terwijl energieprijzen door het dak gaan? Nou, Rudy Dekker (38) uit Zwolle bijvoorbeeld. En hij niet alleen.

2 reacties

  • Robert Achterberg

    1 maand geleden
    Ik vind dit heel mooi om te zien. In Frankrijk las je dat meer en meer bakkers stoppen en dat de stokbroden gebakken uit de oven komen als je er een euro in gooit. Neemt het aantal hier nu daadwerkelijk toe of nog steeds af per saldo, met andere woorden meer starters dan stoppers?
  • ton kamphuis

    2 maanden geleden
    mooie promotie voor het bakkersvak