Balg I is Stadsprins van Sassendonk (Zwolle)

videoChristian Lensen is zaterdagavond gepresenteerd als nieuwe Stadsprins van Sassendonk. De 38-jarige Zwollenaar is de 63e Prins der Eileuvers en gaat dit carnavalsseizoen door het leven als Prins Balg I. Ook de Deurzakkers hebben een nieuwe hoogheid: Prins Sybren.

Lensen verklaarde tijdens zijn presentatie niet lang na te hoeven denken nadat hij werd gevraagd om Prins Carnaval te worden. ,,Het antwoord was binnen 11 seconden en met volle overtuiging: ‘JA’.” Zijn prinsennaam was ook snel duidelijk: ,,Wij sleuren al twintig jaar onze ‘balg’ met ons mee. Balg of boek is Zwols voor buik.”

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Christian Lensen gaat dit carnavalsseizoen door het leven als Balg I, Stadsprins van Sassendonk. Hij werd zaterdagavond om 23.11 uur gepresenteerd door de Eileuvers. © Frans Paalman

Lensen vierde in 1995 zijn eerste carnaval. Hij was kok bij de Librije en beheerder van de Librije-winkel. Later trad hij in dienst bij Mosterdmakerij De Wijndragers, het bedrijf dat hij twee jaar geleden overnam.

Prins Balg I heeft twee adjudanten: Bitter en Bal. Eerstgenoemde is Geke de Kleine (35), Adjudant Bal is de 35-jarige Julien Lensen, de jongere broer van de prins.

Deurzakkers

Carnavalsvereniging de Deurzakkers presenteerde vrijdag al de 51e hoogheid: Prins Sybren. De 60-jarige Sybrand van Balen heeft aan zijn zijde twee adjudanten: T & T. T is zijn echtgenote Heleen van Balen, terwijl T in het dagelijks leven Jolanda Mooiweer heet.

Volledig scherm
Christian Lensen gaat dit carnavalsseizoen door het leven als Balg I, Stadsprins van Sassendonk. Hij werd zaterdagavond om 23.11 uur gepresenteerd door de Eileuvers. © Frans Paalman
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle