Han Vrijmoed heeft speciale apparatuur om elektromagnetische straling te meten. De draadloze huistelefoon die mevrouw Heinze gebruikt is zo’n straingsbron.
Volledig scherm
PREMIUM
Han Vrijmoed heeft speciale apparatuur om elektromagnetische straling te meten. De draadloze huistelefoon die mevrouw Heinze gebruikt is zo’n straingsbron. © Pedro Sluiter Foto

Bang voor 5G om gezondheid: ‘Ontkomen aan straling wordt steeds moeilijker’

Nog een klein jaar en dan hopen telecomproviders een 5G-netwerk af te hebben. Han Vrijmoed van Bouwbiologie Zwolle merkt dat bezorgde burgers vrezen voor gezondheidsrisico’s.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Steenwijker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld
  Liveblog

  Steenwij­ker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld

  Een week voor de kraker tegen AFC kon HHC Hardenberg zich geen misstap veroorloven. Maar de ploeg van trainer Pascal Diender verloor op eigen veld van hekkensluiter OFC. DVS’33 weet daarentegen eindelijk weer wat winnen is, terwijl Berkum en SC Genemuiden elkaar in evenwicht hielden. Steenwijker Boys was een maatje te groot voor Angelslo en is daardoor al twaalf duels ongeslagen in 5G.