Bedrijf beginnen vanuit de bijstand is voor doorzetters

videoEen eigen bedrijfje beginnen terwijl je in de bijstand zit? Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. In Zwolle en omliggende gemeenten zijn dit jaar 171 bijstandsgerechtigden met toestemming begonnen met parttime ondernemen. En er is  inmiddels een flinke wachtlijst voor de regeling die dit mogelijk maakt. 

De deelnemers krijgen een jaar de tijd om te kijken of hun bedrijfje levensvatbaar is. Eventueel is een verlenging mogelijk, want de ervaring leert dat de meeste ondernemers geen vliegende start maken. Wie in de bijstand zit heeft geen geld om te investeren in materialen, promotie of scholing. Dus komt het vooral aan op een flinke portie wilskracht, weten startersconsulenten Richard ter Braak en Laurette Prins. ,,Ondernemen is veel ingewikkelder dan een baan in loondienst. Je moet niet alleen je product of dienst aan de man brengen, maar ook rekening houden met promotie, de administratie en alle andere facetten van het ondernemerschap. Het duurt vaak enkele jaren voordat duidelijk is of de eigen onderneming toekomst heeft."

  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle