Oud-AIVD'er Liesbeth Holterman uit Holten gaat het nieuwe Digital Trust Centre Oost-Nederland leiden. Dit kenniscentrum moet bedrijven in Overijssel en Gelderland helpen zich beter te wapenen tegen digitale dreigingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-AIVD'er Liesbeth Holterman uit Holten gaat het nieuwe Digital Trust Centre Oost-Nederland leiden. Dit kenniscentrum moet bedrijven in Overijssel en Gelderland helpen zich beter te wapenen tegen digitale dreigingen. © Lenneke Lingmont

Bedrijven in Overijssel en Gelderland wapenen zich tegen cybercriminelen

Oost-Nederland krijgt een kenniscentrum dat bedrijven helpt zich te beveiligen tegen cybercriminaliteit. En dat is hard nodig, zegt oprichter Liesbeth Holterman uit Holten. ,,Met een simpele DDos-aanval legt een puber zo je bedrijf een paar dagen plat.”

 1. Hoonhorst weet eindelijk weer wat winnen is en is hekkensluiter af: ‘Het werd wel een keer tijd’
  PREMIUM
  Vierde klasse

  Hoonhorst weet eindelijk weer wat winnen is en is hekkenslui­ter af: ‘Het werd wel een keer tijd’

  Ze moesten er bijna vijf maanden op wachten in Hoonhorst, maar zondagmiddag was het eindelijk weer feest. Nieuw Heeten werd met 2-0 verslagen, en daarmee was de tweede overwinning van het seizoen een feit. De vierdeklasser is ook gelijk hekkensluiter af door de zege. „En dat is wel effe lekker”, aldus de opgeluchte Hoonhorst-aanvoerder Sten Klein Herenbrink.
  Hoonhorst