Spelers van PEC Zwolle in actie
Volledig scherm
Spelers van PEC Zwolle in actie © ProShots

Begin bekerwedstrijd Staphorst - PEC Zwolle misschien toch op later tijdstip

De streekderby tussen vv Staphorst en PEC Zwolle voor de KNVB Beker-competitie op 26 september wordt wellicht toch op een later tijdstip gespeeld. Het bestuur van de thuisclub overlegt morgen met de gemeente en PEC over de mogelijkheden.

Bij de aankondiging blijkt dat de wedstrijd om 17 uur op een woensdag gespeeld gaat worden. En dat is te vroeg op een doordeweekse werkdag, klagen supporters op social media. ,,Staphorst heeft gewoon verlichting! Vanwaar dan dit vroege aanvangstijdstip?'' tweet het supportersplatform PEC Fans. 

,,We gaan kijken of we er iets aan kunnen doen,'' zegt Benny Miggels, voorzitter van vv Staphorst, desgevraagd. 

Licht

Volgens de KNVB is het geen probleem als de kick-off later is. Zolang er maar voldoende verlichting is. ,,VV Staphorst heeft aangegeven dat ze niet fel genoeg licht hebben om een wedstrijd met verlenging en strafschoppen uit te kunnen spelen,'' zegt KNVB-woordvoerder Bram Groot. ,,Maar als ze extra licht neerzetten kan het gewoon.'' 

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle