Volledig scherm
PREMIUM
Rick de Jong van restaurant Os en Peper in Zwolle, Martijn Kuik van Sukerieje in Dalfsen, Bastiaan Pruijsen van Bluefinger Restaurant in Zwolle, Thomas van Mechelen van Sukade in Meppel en en Robert Thulden van Het Weeshuys in Zwolle. © Alex Mulder

Benefietdiner als startpunt voor nieuw culinair evenement in Zwolle

Er miste eigenlijk een goed culinair evenement in Zwolle en omgeving, vonden initiatiefnemers Jaap Zijffers en Zoran Gavrilovic. Zeker sinds de teloorgang van Zwolle Culinair, dat maar geen revival lijkt te krijgen. ,,Er is momenteel niet veel anders dan een foodtruckfestival.” En dus bedachten ze een chefsdiner.

Maar liefst vijf regionale koks verlenen hun medewerking: Martijn Kuik van Sukerieje in Dalfsen, Thomas van Mechelen van Sukade in Meppel en de Zwolse chefs Bastiaan Pruijssen van Bluefinger Restaurant, Rick de Jong van Os en Peper en Robert van Thulden van Het Weeshuys. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle