De Emmaüskerk in Berkum staat op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor appartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Emmaüskerk in Berkum staat op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor appartementen. © Frans Paalman

Berkum krijgt 27 nieuwe appartementen op plek van Emmaüskerk in Zwolle (of steken tegenstanders er nog een stokje voor?)

Bijna vier jaar nadat de eerste plannen het daglicht zagen, ligt er nu een formele aanvraag voor de bouw van 27 appartementen op de plek van de Emmaüskerk in Berkum. Goed nieuws voor de vele geïnteresseerden, maar de wijkvereniging denkt er anders over.

Een jaar geleden werd bekend dat ontwikkelaar Resido het bouwplan wilde aanpassen om de buurt tegemoet te komen. In plaats van 29 komen er 27 appartementen en parkeren wordt op een andere manier geregeld, zodat de buurt er minder last van heeft. De wijkvereniging was en is echter uiterst kritisch over het plan aan de Campherbeeklaan, waar in het najaar van 2015 de protestantse Emmaüskerk sloot. Inmiddels liggen de documenten om de bouw in hartje Berkum mogelijk te maken in het stadhuis en het college van burgemeester en wethouders wil groen licht geven.

In samenwerking met indebuurt Zwolle