Bert van Zeeburg is kaasmaker, de kaasmakers zitten in zwaar weer. ,,Die handelskanalen doen je de das om.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Bert van Zeeburg is kaasmaker, de kaasmakers zitten in zwaar weer. ,,Die handelskanalen doen je de das om.’’ © Ruben Schipper Fotografie

Bert uit Doornspijk biedt weerstand tegen hoge melkprijs met kleine, eigen winkel: ‘Fatsoenlijke prijs voor onze kaas’

De melkprijs is de afgelopen jaren zo hard gestegen dat het voor kaasboerderijen steeds lastiger wordt nog iets te verdienen aan hun ambachtelijke kaas. Om de concurrentie met de supermarkt het hoofd te bieden en klanten niet op kosten te jagen, wordt de prijs kunstmatig (te) laag gehouden. ,,Het moet niet gekker worden.”

6 reacties

 • Celina Andriessen

  3 maanden geleden
  Het kan ook allemaal goedkoper en eerlijker voor boeren, waarom moet het eerst door 1 opgehaald brengt eigen bedrijf opgeslagen in giga ketels/silo vervolgens word het daarna naar kaasboeren of andere bedrijven gebracht, daar word het gepastureerd of bewerkt om eind producten maken , waarom niet gelijk naar hun gebracht, want dat verminderd vrachtverkeer dus minder uitstoten, dus beter voor stikstof beleid, maar ook voor boeren eerlijker prijs voor hun producten,daar eerst afspraken over maken
 • A. Kooi

  3 maanden geleden
  We worden allemaal belazert door die zogenaamde goedkope supermarkten zijn gewoon grote profiteurs dat begon al met de corona crisis.
 • Hans Huisman

  3 maanden geleden
  Wie komt de melk bij de boeren ophalen? Hoeveel keuze hebben de boeren daarin ? 0,0 het is kiezen of delen. De boeren hebben zichzelf in het nauw gedreven. Geen onderhandelingspositie meer. Ook niet bij de inkoop van veevoeder en bij het lenen van geld. Het gedoe rond stikstof leidt af van de feitelijke problemen. Ook BBB heeft daar geen oog voor. Partij voor de dieren juist wel. Eerlijke boterham voor de boeren met het oog op de toekomst.
 • R. Otters

  3 maanden geleden
  Niet zeuren en klagen alle artikelen in een krant zijn tegenwoordig ook zo negaief allemaal
 • Henk Renzebrink

  3 maanden geleden
  Volgens mij zit het hem in de verdeling van de literprijs van melk. De boeren krijgen simpelweg een veel te klein percentage van die literprijs en de tussen/eindhandel veel te veel. Of is dit nu te simpel gedacht van een stadse jongen?