Volledig scherm
© Thinkstock

Beste 'levensrecepten’ Overijsselaars gezocht

De organisatie Overijssel Verwoord is op zoek naar het beste recept voor een goed leven. Ambassadeurs Ernst Daniël Smid (Overijsselse operazanger) en streektaalvloggers de GladJakkers gaan de beste levensadviezen van jonge en oude Overijsselaars opsporen. Doel is van elkaars ‘levensrecepten’ te leren. 

Iedereen kan meedoen. De teksten kunnen geschreven worden in alle genres; van poëzie, proza, tot essay en recept. Dat kan zowel in de streektaal als in het Nederlands. Twee jury’s bepalen wie de Nederlandse winnaar en de streektaalwinnaar wordt. 

De beide winnaars mogen optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Hedon in Zwolle. Inzenden is mogelijk  tot 18 februari 2019 via overijsselverwoord.nl

De schrijfwedstrijd ‘Recept voor een goed leven’ is een onderdeel van Overijssel Verwoord dat in opdracht van de provincie Overijssel is opgezet. Onder deze noemer worden in de hele provincie tot en met maart 2019 literaire activiteiten gehouden. Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, een dichtersgilde en literaire evenementen. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle