Volledig scherm
© Thinkstock

Beste 'levensrecepten’ Overijsselaars gezocht

De organisatie Overijssel Verwoord is op zoek naar het beste recept voor een goed leven. Ambassadeurs Ernst Daniël Smid (Overijsselse operazanger) en streektaalvloggers de GladJakkers gaan de beste levensadviezen van jonge en oude Overijsselaars opsporen. Doel is van elkaars ‘levensrecepten’ te leren. 

Iedereen kan meedoen. De teksten kunnen geschreven worden in alle genres; van poëzie, proza, tot essay en recept. Dat kan zowel in de streektaal als in het Nederlands. Twee jury’s bepalen wie de Nederlandse winnaar en de streektaalwinnaar wordt. 

De beide winnaars mogen optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Hedon in Zwolle. Inzenden is mogelijk  tot 18 februari 2019 via overijsselverwoord.nl

De schrijfwedstrijd ‘Recept voor een goed leven’ is een onderdeel van Overijssel Verwoord dat in opdracht van de provincie Overijssel is opgezet. Onder deze noemer worden in de hele provincie tot en met maart 2019 literaire activiteiten gehouden. Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, een dichtersgilde en literaire evenementen. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (44%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (45%)
  • Het maakt mij niks uit. (11%)
247 stemmen