Foto ter illustratie: De politie verrichtte na de schietpartij onderzoek.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: De politie verrichtte na de schietpartij onderzoek. © anp

Bestelbusje en woning beschoten in de wijk Holtenbroek in Zwolle

updateDe politie heeft woensdag om 17.00 uur melding gemaakt van een schietpartij aan de Palestrinalaan in Zwolle. ‘Vanmiddag rond 12.45 uur is er geschoten op een bestelbusje en een woning’. Het is het derde schietincident in twee maanden tijd in dat deel van Zwolle.

De politie meldt verder dat de bewoner van het huis dat onder vuur werd genomen thuis was, maar dat er  niemand gewond is geraakt. 

‘Maar dit had natuurlijk heel anders kunnen aflopen’, stelt de politie in een Facebookbericht. ‘We zijn direct een onderzoek gestart waarbij onder anderen de Forensische Opsporing sporenonderzoek heeft verricht’.

De Palestrinalaan is een lange weg met verschillende type woningen in de wijk Holtenbroek. Om welke woning het gaat, wil de politie niet kwijt.

Holtenbroek en Stadshagen

Een maand geleden (26 oktober) vond er in dezelfde wijk ook al een schietincident plaats waarbij een bestelbusje onder vuur werd genomen.

Wijkagent Berthold Snippe zei na dat incident geen onrust te bespeuren in de wijk die in het verleden meermaals te maken heeft gehad met schietpartijen en andere problemen. ,,Het imago is compleet veranderd. Het gaat juist hartstikke goed in de wijk, inwoners hebben er een goed gevoel over”, zei hij toen.

Onderzoek

Een maand daarvoor (op 22 september) werd een man onder vuur genomen in de nabijgelegen wijk Stadshagen, waarbij niet alleen zijn auto en huis werden geraakt, maar ook twee andere woningen.

Politiewoordvoerster Anne Coenen: ,,Het is inderdaad het derde schietincident in korte tijd in een relatief klein gebied. We hebben de zaak in onderzoek, verder doen wij er nog geen mededelingen over. Wij hopen dat eventuele getuigen zich bij ons melden.’’

Bekijk hier waar de schietincidenten de afgelopen maanden plaatsvonden in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Zwolle