Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Bestuurder (80) uit Zwolle ontdekt fraude, maar staat zelf terecht

Een 80-jarige Zwollenaar die het bestuur van een stichting overnam, ontdekte dat op zijn naam zeker 8 telefoonabonnementen afgesloten waren. Hij deed aangifte, maar moest vervolgens zelf voor het hekje verschijnen.

Anton F. uit Zwolle nam in maart 2015 het bestuur van een stichting over. Een maand later zag hij tussen de stukken contracten die waren afgesloten bij KPN en Telfort. De telefoonabonnementen waren afgesloten via een telecombedrijf in Veenoord met zijn handtekening stond eronder. Ik ben dat niet geweest, wist de kersverse bestuurder, waarop hij aangifte deed. Na onderzoek van de politie besloot het Openbaar Ministerie om juist de bestuurder voor de rechter te slepen. Want hier was een valse aangifte gedaan. En aan dergelijke zaken tilt het OM zwaar, zei de officier van justitie donderdag op de zitting. 

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle