Het terrein in Park de Wezenlanden is de afgelopen dagen door honderden vrijwilligers klaargemaakt voor het Bevrijdingsfestival Overijssel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein in Park de Wezenlanden is de afgelopen dagen door honderden vrijwilligers klaargemaakt voor het Bevrijdingsfestival Overijssel. © Frans Paalman

Betalen voor be­kers en ouderen ontbreken: dit is er anders bij het Bevrij­dings­fes­ti­val Overijssel in Zwolle

MET VIDEONa twee jaar afwezigheid keert het gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival Overijssel terug in Park de Wezenlanden in Zwolle. Er zijn vandaag net als bij eerdere edities optredens van artiesten op verschillende podia, maar veel is ook anders. Zo is er aandacht voor de oorlog in Oekraïne en betaal je 1,50 euro voor een drinkbeker. Een overzicht met verschillende aandachtspunten.

29 reacties

 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Sjaak Harlemans, ja ik ben ervaringsdeskundige. Mijn zoon is arts en heeft er altijd hard bij gewerkt. Kon daardoor twee keer per jaar op vakantie en regelmatig stappen.
 • jan pasman

  3 maanden geleden
  Een klein deel van onze bevolking is BEVRIJD van werken op 5 mei. De studenten zijn BEVRIJD van het naar school/universiteit gaan op 5 mei. Iedereen die werkt kan niet vrij zijn op 5 mei, maar laat diegene die niet vrij kunnen zijn op een andere dag BEVRIJD zijn van het werken.
 • Kas Van Dam

  3 maanden geleden
  Ja hoor. Zeiken, Zeiken, Zeiken.... het is een mooi feestje, het is gratis. In ruil betaal je wat meer voor drankjes, beker en toilet. Niks mis mee. Alleen moet ik helaas werken, dat is dan wel weer jammer.
 • Sjaak Harlemans

  3 maanden geleden
  @Andre Bedankt voor uw heldere en verfijnd geanalyseerde visie over de student. U heeft duidelijk kennis van zaken.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @Julius Bruins, arme studenten? Kijk eens in de studenten steden wie de terrassen bevolken. Jankers zijn het die klagen. De student die van aanpakken weet heeft niets te klagen.
 1. Thijs bespaart door voor huisgenoten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’
  PREMIUM

  Thijs bespaart door voor huisgeno­ten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Thijs Bakker (23) uit Zwolle woont in een studentenhuis en merkt dat het goedkoper is om samen met zijn huisgenoten boodschappen te doen en te koken. ,,Maar het is vooral gezelliger.”