Bewoner Hortensiastraat in Zwolle waarschuwt: 'Dit zebrapad deugt niet'

'Zeer gevaarlijk' noemt Zwollenaar Egbert Goossen het zebrapad voor zijn huis aan de Hortensiastraat. Hij reageert hiermee op de oproep van deze krant om onveilige voetgangerspunten in beeld te brengen. ,,Ik heb genoeg gewaarschuwd."

Het moet een jaar of twee geleden zijn geweest dat Egbert Goossen, nu 70, voor zijn ogen zijn kleinzoon bijna zag verongelukken. Een auto snelde door de Hortensiastraat zonder ook maar enigszins vaart te minderen bij het zebrapad waar juist de Goossens overstaken. Nog dezelfde avond speurde opa Egbert de automobiliste thuis op. ,,Ze had haast..." 

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle