Bewoners in Zwolle raken na foutje bij woonstichting groot deel van tuin kwijt en zijn woedend: ‘Er blijft een metertje over’

VideoBewoners van nieuwbouwhuizen aan de Duiker in Zwolle moeten bijna de helft van hun al ingerichte tuin teruggeven, nadat de woonstichting bij de erfgrensbepaling een foutje maakte. Een beukenhaag wordt in de richting van de huizen verplaatst, de bewoners kregen te horen dat ze hun eigen bloemen en planten weer weg kunnen halen. Ze zijn boos. ,,Wat een kolder.”

11 reacties

 • Hofman

  4 maanden geleden
  Alweer iemand van de DDR.
 • Bart Alpha

  4 maanden geleden
  Het maakt natuurlijk wel degelijk uit of de grond bij de tuintjes blijft of niet. Als het gemeentegrond is, dan kan je er bijvoorbeeld een share-voertuig neerzetten, dat doe je niet in iemands tuin. Daarnaast zit je natuurlijk met het feit dat als deze fout ter goede trouw is gemaakt, dat het e.e.a. over 10 jaar verjaard is en dat de grond dan niet meer van de gemeente is. Ik begrijp ook dat het voor de bewoners een tegenvaller is, en dat het vervelend is.
 • e v.d. wilgen

  4 maanden geleden
  Gemeente en onderhoud dat zijn 2 dingen die niet bij elkaar passen
 • marion van kooij

  4 maanden geleden
  Dus het gebied is compleet ingericht (stoep, struiken langs de erfscheiding, tuinen) en dan komt er iemand met een centimeter kijken of het wel goed gedaan is? Dat doe je toch voor de inrichting van het gebied of is dat een andere afdeling? En wat gaat de gemeente doen met die twee meter? Plantjes poten? Waarom niet zo laten met de bedinging dat er geen tegels gelegd mogen worden?
 • Henk Renzebrink

  4 maanden geleden
  Foutje bedankt!! Nee, alle gekheid op een stokje. Heel erg slordig van de woningstichting. In goed overleg met de gemeente moet dit op te lossen zijn zodat de mensen zoals tegenwoordig gebruikelijk ook dat deel van hun tuin kunnen asfalteren/betegelen want het moet onderhoudsvrij zijn niet waar?
 1. Boeren bij trekkerblokkade in Zwolle zijn vastberaden: ‘Ik wil niet dat mijn kind mij iets kan verwijten’
  PREMIUM
  VIDEO
  2

  Boeren bij trekker­blok­ka­de in Zwolle zijn vastbera­den: ‘Ik wil niet dat mijn kind mij iets kan verwijten’

  Het is nog geen 05.00 uur als de eerste boeren maandagochtend hun trekkers pontificaal voor het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle parkeren. In totaal zijn ze met meer dan honderd voertuigen. Voor de vrachtwagenchauffeurs die producten komen brengen, is er geen doorkomen aan. Het wordt al snel duidelijk dat de blokkade voorlopig niet wordt opgeheven.