Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Bezoek minister Hoekstra aan Zwolle, Hardenberg, Kampen, IJsselmuiden en Hasselt definitief afgezegd

Het bezoek van minister Wopke Hoekstra aan Hardenberg, Hasselt, IJsselmuiden en Kampen gaat niet door. Dat heeft me maken met de schietpartij in Utrecht eerder vandaag, waar mogelijk een terroristisch motief aan verbonden is.

De minister van Financiën was aanvankelijk op pad met het CDA om campagne te voeren in aanloop naar de verkiezingen. In Hardenberg zou hij op bezoek gaan bij  Moderna. In Hasselt zou hij zich laten bijpraten over het nieuwe warehouse van de Condor Group en in IJsselmuiden en Kampen stond een gesprek met ondernemers en een bezoek bij het bedrijf Uitgekookt gepland.  Een bezoek aan het Carolus Clusius College in Zwolle gaat wel ‘gewoon’ door, omdat dit buiten de campagne valt. De minister geeft daar een gastles over geld uitgeven.

De ministers komen zo snel mogelijk bijeen voor overleg met het crisisteam over de situatie in Utrecht. Rutte brak eerder daarvoor het wekelijkse coalitieoverleg af.   

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle