Medewerkers van gemeentewerf beplakken een verkiezingsbord. De gemeente Zwolle en Olst-Wijhe wil ze niet meer in het straatbeeld.
Volledig scherm
Medewerkers van gemeentewerf beplakken een verkiezingsbord. De gemeente Zwolle en Olst-Wijhe wil ze niet meer in het straatbeeld. © Lenneke Lingmont

Bezwaar tegen niet plaatsen verkiezingsborden in Zwolle en Olst-Wijhe: 'Gaat regelrecht tegen ministerie in'

MET POLL50Plus Overijssel maakt officieel bezwaar tegen het niet plaatsen van verkiezingsborden in de gemeente Zwolle en Olst-Wijhe. Het zou in strijd zijn met met eerdere uitspraken van de Kiesraad en de Hoge Raad.

7 reacties

 • tineke ten bulte-herrebrugh

  2 maanden geleden
  Het punt is dat gemeenten hier juist niet over gaan. Zij hebben in januari een circulaire ontvangen van het ministerie van Binnenlandse Zaken daar wordt uitvoerig vermeld wat gemeenten minimaal verplicht zijn te doen. daar ontvangen ze ook gelden voor. Daarnaast zijn er diverse uitspraken dat informatie van politieke partijen valt onder de vrijheid van meningsuiting. Gemeenten gaan daar niet over.
 • Jasper Bos

  2 maanden geleden
  Kloppenburg: glijdende schaal drogreden.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Alles waar Links geen brood in ziet wordt voor anderen verboden. In Noord Holland mag van Links zelfs reclame meer gemaakt worden voor vis.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Mooi voorbeeld van lokale autonomie en democratie. De inwoners gaan, via de door hen gekozen gemeenteraad zelf over de vraag of die borden er in hun gemeente wel of niet komen. Niemand die ze daartoe verplicht. En geen plaatselijke volksvertegenwoordiger die zich achter zo'n verplichting kan verschuilen, wat ze in andere gevallen vaak ten onrechte doen.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Nu mogen de borden niet meer, straks moeten de stemhokjes weg en krijg je van de Gemeente een briefje met de mededeling als U even voor akkoord tekent dan zorgen wij wel dat uw stem bij een door ons geselecteerde partij terechtkomt.