Een glas wordt in 2017 geschonken bij de lancering van Heineken 0.0, het eerste eigen alcoholvrije bier van de Nederlandse biermagnaat.
Volledig scherm
Een glas wordt in 2017 geschonken bij de lancering van Heineken 0.0, het eerste eigen alcoholvrije bier van de Nederlandse biermagnaat. © ANP

Bierdrinkers in Overijssel gruwen van alcoholvrije variant

Inwoners van Overijssel houden niet van een alcoholvrij biertje. Van alle provincies in Nederland is in deze provincie een alcoholvrije Radler of malt-biertje het minst populair. Bijna zeventig procent van de inwoners drinkt nooit een dergelijk drankje, blijkt uit enquête-onderzoek van instituut Kieskompas in opdracht van databureau LocalFocus.

 1. Predikant uit Heerde niet welkom aan ziekenhuisbed Isala: ‘Te gek voor woorden’
  PREMIUM

  Predikant uit Heerde niet welkom aan ziekenhuis­bed Isala: ‘Te gek voor woorden’

  Als predikant Sjaak Weststrate uit Heerde een ernstig ziek gemeentelid wil bezoeken in ziekenhuis Isala in Zwolle krijgt hij te horen dat hij alleen nog welkom is als hij tijdens bezoekuren en in plaats van familie komt. Niet menselijk, vindt Weststrate, maar ook onterecht, want volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft een patiënt in het ziekenhuis namelijk altijd recht op bezoek van een geestelijk verzorger.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Staking bij Scania Zwolle: medewerkers door 'staakstraat'
  Play

  Staking bij Scania Zwolle: medewer­kers door 'staak­straat'

 2. Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn
  Play

  Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn