Huisartsenpraktijk Hamoen aan Straussplein 5 in de Zwolse wijk Holtenbroek is dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsenpraktijk Hamoen aan Straussplein 5 in de Zwolse wijk Holtenbroek is dicht. © Google Streetview

Bijna 2400 Zwollenaren zonder huisarts na sluiting van praktijk: ‘We hebben een acuut probleem’

updateHuisartspraktijk Hamoen in de Zwolse wijk Holtenbroek is vanwege ziekte en onderbezetting gesloten. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en een aantal huisartsen zoeken naarstig naar een oplossing voor de 2400 cliënten. ,,Wij zijn het schoolvoorbeeld geworden van een huisartspraktijk die omvalt en geen opvolger kan vinden.’’

19 reacties

 • Johanna Polman

  5 maanden geleden
  Men spreekt van een handjevol praktijken die hebben moeten sluiten? Ik ken er meer! En in de toekomst wordt het alleen maar erger, veel artsen 60+ en geen opvolging! Digitale huisartsenpost werkt niet, zeker niet voor ouderen(digibeet)! Waar gaat dit naar toe met onze gezondheidszorg?! Kabinet! Huisartsen zijn toch niet voor niets naar Den Haag geweest! Geen wonder, geen opvolging; wie wil dit nog; 24/7 werken en zoveel rompslomp administratief. Vragen over fraude invullen? Wat fraude! Regering!
 • Rian Los

  5 maanden geleden
  De huisartsen die de Hamon vervingen zijn vanaf april niet betaald door Comed. Daarom zijn ze weggegaan. Met veel pijn in het hart! Ze hadden het graag anders gezien. Comed is een zeer slechte werkgever voor huisartsen. Wees gewaarschuwd!
 • Yvonne Veld

  5 maanden geleden
  Jan Kelder: Er zijn in de loop der jaren maar ietsje meer mensen bij gekomen (paar miljoen), mensen gaan sneller naar een dokter, hebben ingewikkeldere problematieken, willen (eisen) verder onderzoek of behandeling, niet morgen maar nu. Huisarts heeft ook ietsje meer taken in de mik geschoven gekregen om dure ziekenhuiszorg, etc., te verminderen. Ik ben ruim 18 jaar assistente geweest, in het 5e jaar was er al een flinke verzwaring van de werkzaamheden wat alleen maar is toegenomen.
 • Sent Wierda

  5 maanden geleden
  De foto van Straussplein 5 suggereert dat de deur van dit adres dicht is. Het is echter een medisch verzamelgebouw met o.a. een wel normaal geopende huisartspraktijk en een fysiotherapiepraktijk.
 • a. gulif

  5 maanden geleden
  Feit blijft dat 2400 mensen zonder arts zitten. Dit scenario precies is waar de huisartsen bang voor zijn. Waar ze afgelopen vrijdag op het Malieveld in Den haag hebben gestaan om te zorgen dat iedereen een huisarts heeft en compleet genegeerd zijn